STRAND

Het strand van Schoorl is alleen bereikbaar per fiets of te voet. De Schoorlse Zeeweg leidt u vanaf het centrum van Schoorl naar het strand. Onderweg komt u De Berenkuil tegen waar u heerlijk tussen het groen iets kunt drinken. Vanaf de camping bent u met de fiets in ongeveer 30 minuten, dwars door de Schoorlse Duinen, op het strand. Op de stranden die alleen per fiets of te voet bereikbaar zijn vindt u natuurlijk ook een wat rustiger plek om lekker te genieten van alles om u heen. Met de auto kunt u naar Hargen aan Zee, Camperduin en Bergen aan Zee. Denk er wel aan dat met drukke zomerse dagen parkeren (betaald !) niet eenvoudig is.


strandregels

Het spreekt voor zich dat iedereen voor zijn plezier naar het strand gaat. Strandregels zijn er niet om overal paal en perk aan te stellen maar om er samen iets leuks van te maken.

Baden of zwemmen in zee is niet zonder risico. Op vele plaatsen op het strand (langs de Noordzeekust in het hele land) is een signaleringssysteem.

Als de Rode bal aan de waarschuwingspaal omhoog is: Dan niet in zee! Daarnaast staan op een aantal plekken waarschuwingsborden (veelal bij strekdammen in zee) die aangeven dat het daar onder alle omstandigheden onveilig baden en zwemmen is.

In zee gaan met luchtbedden, luchtbanden of soortgelijk materiaal is altijd onverstandig en is daarom niet toegestaan. Als u dit toch doet dan zal de reddingsbrigade u zeker terugfluiten.

Honden mogen van 1 mei tot 1 oktober niet op het strand tussen 09.00 en 19.00 uur.

Fietsen op het strand is in het zomerseizoen aan banden gelegd. Overdag tussen 09.00 en 19.00 uur mag er niet gefietst worden op het strand.

Met paarden mag men de hele dag in de periode van 1 mei tot 1 oktober niet op het strand komen.

Kijk bij het betreden van het strand even op de informatieborden voor de geldende regels.